Doprava ZDARMA při nákupu nad 3000 KČ.

Nejen velikonoční perníčky

Přestože perníčky neodmyslitelně patří k Vánocům, my je pečeme celoročně. Zdobení a formičky se liší pouze podle příležitosti. Blíží se Velikonoce, a proto vám přinášíme recept na skvělé perníčky. Věříme, že tento recept oceníte, protože v Lunamies® rodině je to jedna z našich nejoblíbenějších činností. Lunina slova „upečeme prosím perníčky“ slýcháváme totiž velmi často. Velký zápal péct vydrží jen pár minut, ale papat perníčky, to už je dlouhodobější záležitost. Nejlépe několikrát denně.

Pečení perníčků máme jako skvělý dvoudenní program. První den příprava těsta a druhý den pečení a zdobení. A protože naše malá Luna trpělivostí příliš neoplývá a ochutnávat by jí vyhovovalo nejlépe hned po vyndání z trouby, jsou pro ni tyto perníčky jako dělané. Nemusíte je totiž péct týdny před jejich konzumací, protože jsou hned měkké.

Blog_IMG_pernicky


Těsto:
400 g hladké mouky
140 g cukru moučky
50 g másla
2 vejce
2 lžíce dobrého tekutého medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička perníkového koření

Smíchejte všechny suché přísady v míse, přidejte ostatní suroviny a ručně zpracujte těsto doměkka (pozor na prstýnky). Celé si to ulehčíte, pokud máte kuchyňského robota. Vypracované těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odležet v lednici nejlépe do druhého dne.

Odpočaté těsto můžete vyndat z lednice dříve, ať není tak ztuhlé a lépe se vám s ním pracuje. Troubu předehřejte na 160 °C a připravte si alespoň dva plechy vyložené pečicím papírem. Pečicí papír drží lépe na plechu, když ho zmačkáte do kouličky a pak roztáhnete. Přestane se tak stáčet zpět do role. V malé mističce si rozmíchejte žloutek s jednou lžičkou vody. 

Těsto vyválejte na pomoučeném vále na přibližně 0,5 cm a vykrajujte své oblíbené tvary, které postupně dávejte na plech. My jsme se nyní zaměřili nejen na velikonočního zajíce Oriona, srdíčka a vajíčka. Pokud nemáte formičku na vajíčka, můžete tvar vajíčka vykrájet jídelním nožem.

Perníčky pečte 8–10 minut podle tloušťky těsta a hned po vytažení je potírejte ještě horké žloutkem. Díky tomu se budou krásně lesknout. Nechte perníčky vychladnout a pak je můžete zdobit polevou.

Tadááá, perníčky jsou na světě! Přejeme dobrou chuť.

 

IMG_0670

lunamies-blog-velikonocni-pernicky-3

Zpět do obchodu