Doprava ZDARMA při nákupu nad 3000 KČ.

Místo pro život s dětmi

Dát prostor minimalismu a zbavit se zmatku v domácnosti, abychom se cítili líp – to je aktuální lifestylový trend, známý především díky jedné z jeho hlavních představitelek Marii Kondo. Pokud nechceme žít v chaosu a potrpíme si na čisté, přehledné domácí prostředí, neměli bychom to měnit kvůli tomu, že máme děti. Naopak bychom je k tomu měli vést už odmala, a to i v prostředí jim nejbližším – v jejich dětském pokoji. Rodinný život je o tom, najít rovnováhu mezi potřebami rodičů a potřebami dětí. Sepsali jsme pár tipů, jak na to.


lunamies_blog_police_kidsconcept

Police do dětského pokoje White Star Kids Concept


Slow fashion: Vyměňte kvalitu za kvantitu
Koncept udržitelné módy určitě není potřeba představovat. Ekologický, udržitelný a etický přístup se týká i výroby produktů určených dětem, jejichž dostupnost u nás v České republice radikálně stoupá. To jsou samozřejmě skvělé zprávy. Tolik možností. Tolik krásných obchodů pro děti, co kladou důraz na kvalitu a dostupnost informací o výrobě. Přestože nám to dnešní doba nedělá úplně jednoduché, důležité je nakupovat s rozvahou. Říct si, co naše děti opravdu potřebují a bez čeho se přece jen obejdou.

Nakupujte chytře a obměňujte
Je známo, že děti u ničeho dlouho nevydrží. Abychom zabránili tomu, že budeme kupovat novou hračku pokaždé, když o nějakou přestanou jevit zájem, je dobré myslet dopředu už při výběru. Je-li hračka nějakým způsobem variabilní, dá se obměňovat, upravovat či doplňovat, je to velká výhoda. Totéž platí i pro dětský nábytek a doplňky. Perfektní jsou například závěsné papírové girlandy, které můžete vzhledem k jejich cenové dostupnosti jednou za čas vyměnit. Vhodné jsou také nápisy složené z jednotlivých písmen abecedy nebo světelné girlandy, které mají různé kolekce a dají se tak sezónně obměňovat.

 

lunamies-blog-misto-pro-zivot-s-detmi-image-girlanda-play

Cotton Balls, Softies, Letters Lunamies®

 

Ukládejte do košů a krabic
Úložné koše a boxy jsou ta nejlepší investice. Díky nim vypadá dětský pokoj nejen organizovaně, ale i stylově. Doporučujeme mít vždy jen jednu krabici nebo koš na jeden určitý typ dětských věcí. Až budete uklízet pokojík, zapojte do toho i své nejmenší. Postupem času se tak sami naučí třídit věci podle jednotlivých kategorií.

 

lunamies_blog_elodiedetails_storage_box

Úložný box na hračky Elodie Details

 

Využijte výhod monochromatických barev
Monochromatické barvy jsou čisté, vkusné, a když je použijete v interiéru, nepůsobí to jako nějaká invaze z jiného vesmíru, ale jako přirozená součást vašeho domova.


Lunamies-ceske-znacky-omydeer-weegallery-motherhood-mamilove

Kolotoč Kapky štěstí O my dearDřevěná skládačka Ježek Wee Gallery, Povlečení do postýlky MotherhoodBunny deka šedá Mamilove

 

Rotujte hračky
Pokud vaše děti přestane nějaká hračka bavit, schovejte ji. Uvidíte, že když ji po čase vytáhnete, sklidíte úspěch.

Zpět do obchodu