Doprava ZDARMA při nákupu nad 3000 KČ.

Happy Home 2022

Podle TrendBible bude letošní rok hlavně o budování pevných rodinných vazeb a radosti ze společného života. Právě to mohlo vinou pandemie a omezených možností setkávání v širším rodinném kruhu utrpět.

Domov se stává místem spokojenosti, kde rodiny mezigeneračně spolupracují a žijí s ohleduplným přístupem k životnímu prostředí. Tento postoj se odrazí i v interiéru dětských pokojů.


Motivy domova

Oblíbené postele ve tvaru domečku zůstanou trendem i pro letošní rok. Tyto originální postele ve skandinávském stylu budou doplněny o další kousky nábytku ve tvaru domečku. Jedná se například o skříně, regály anebo motivy domova jako dekorace. Domečkový nábytek přináší do dětských pokojů kreativitu, hravost a pocit bezpečí.

IMG_01

Domečková postel Adeko

Lunamies-domeckova-dekorace-Olliella-Zara-Home-Nofred

Domeček Nofred, Holdie House OLLI ELLARatanový domeček OLLI ELLA
Hračka domeček pro štěňátka Zara Home

Family first
Jedním z dalších trendů pro rok 2022 je důraz na význam jednotlivých prvků dětského pokoje. Designéři doporučují začlenit do tohoto prostoru rodinné hodnoty. Může se jednat například o citát na stěně, fotografii nebo využití starého či zrenovovaného kusu nábytku po prarodičích. Takový přístup k vybavení dětského pokoje vytváří silné vazby mezi dětmi a jejich rodiči. Hravou formou tak přenesete hodnoty a tradice vaší rodiny i na ty nejmladší členy. Pokud nenajdete nic, co by vaši rodinu vystihovalo, nebojte se něco takového společně vytvořit. Můžete si například vlastnoručně vyrobit koláž z fotografií nebo namalovat rodový erb.

Handmade
Jedním z největších trendů v tomto roce je poptávka po věcech se smysluplnou hodnotou. Od podpory místních komunit a spojení s přírodou až po personalizaci dárků pro své blízké. Originální handmade hračky od lokálních značek čeká letos velký boom. Společně s naší tygřicí Lunou jsme dali dohromady několik českých značek, které nás baví, včetně naší maličkosti…

lunamies-blog-happy-home-girlandy-sady-privesku-prvni-vyprava

První výprava Lunamies® 

Lunamies-ceske-znacky-omydeer-ababu-ututkutu-mamilove

O my dear, ABABU, Utukutu, Mamilove


Stolní hry

Populární letos budou jednoduché dřevěné stolní hry v tlumených neutrálních tónech. Dřevěné hry jsou oblíbené pro svůj nostalgický vzhled a dlouhodobou udržitelnost.

Lunamies-clovec-nezlob-se-kids-concept

Dřevěné Člověče, nezlob se Neo Kids Concept


Ani málo, ani moc

Důležitou se pro rok 2022 stane rovnováha. Od toho, jak trávíme čas, až po nákupy, které děláme. Tento postoj perfektně vystihuje švédský koncept „Lagom“ – označení pro smýšlení o přiměřeném životě a chování. Samotný výraz znamená ve švédštině „tak akorát“, „ani málo, ani moc“, „přiměřeně“ a odkazuje na švédské přísloví Lagom är bäst“ („Tak akorát je nejlepší“, případně „Méně je více“). Tuto filozofii si zřejmě letos osvojí všichni ti, kteří se budou snažit žít svůj život právě s ohledem na smysluplnost a umírněnost.

Lunamies-Drevena-balancni-hra-villac

Dřevěná balanční hra Vilac

 

 

Zpět do obchodu